torsdag 3 september 2009

Dop

I söndags döptes Nils Alfred Ivar Oom. Dopakten hölls i Allhelgonakyrkan och "doppartyt" ägde rum i gemensamhetslokalen i vår bostadsrättsförening. Tanken var egentligen att vi skulle vara ute, men vädret var i svalaste laget så det blev inomhus.

Varken Erold eller jag hade haft en tanke på att i förväg placera ut bord i lokalen för att se hur många som fick plats vilket visade sig lite dumt... Morfar Jan fixade dock och trixade så att 30 platser kunde frambringas. Det är dock tveksamt om en enda människa till hade kunnat sitta där :) Med tanke på att vi bjudit ca 16 pers till som tackat nej så var det kanske lite dumt att inte provduka...

Dopet gick finfint! Alfred var glad och nöjd under hela gudstjänsten. Mest imponerad var jag dock av gudmor Marie som lyckades bära honom i samma ställning i över 20 minuter! Han väger trots allt närmare 10 kg nu. Men hon är envis som en häst, moster Marie!

Vi fick mycket beröm för maten, så det var roligt. Det var en grillbuffé med en massa olika sorters sallad och lite pajer. Erold bestämde sig dock för att aldrig mera grilla till 30 pers... Glöden blev inte så bra, så köttet fick flytta in i ugnen innan det kom ut på buffén. Det var lite svettigt i köket ett tag innan allt var ute! :)

Hela familjen

Dopakten

Tillslut tröttnade Alfred och somnade

Mingel på vår gård i väntan på maten

Trångt men trevligt...

"Oj vilken uppståndelse, bara för att jag fått lite vatten på huvudet... Men det är väl bara att njuta av det så länge det varar!"

1 kommentar:

  1. Mina allra hjärtligaste välgångsönskningar till Alfred! Må han kunna möta alla utmaningar med samma fattning som han tydligen visat vid dopet.

    SvaraRadera