tisdag 21 juli 2009

Morotspuré!

Vid 4-6 månader rekommenderas att man börjar introducera smakportioner till barnet. Jag har väntat på 4-månaders-dagen med spänning och igår var det dags (en dag för sent till och med...). Potatis, palsternacka och morot är milt för magen och därför ska man börja med det. Enligt uteslutningsmetoden av vad vi hade i kylen och inte fick det bli morotspuré som premiärrätt. Kokt morot mosad och blandad med lite bröstmjölk. Alfred tyckte det var ganska roligt, men såg ut som han höll på att kräkas när lite åkte ner i halsen. Han fick nog inte i sig så mkt, men han hade morot kvar i munnen ett bra tag efteråt, så han smakade ju på det länge iaf :)

I söndags var Karin, Toomas och deras småttingar Axel och Isak på besök här. Axel är 2.5 år och Isak är 10 dagar äldre än Alfred. Det var full fart på Axel och man inser hur mkt mer härdad man blir om man har storasyskon. Axel hoppade runt och lade sig nästan på Isak när han låg på golvet, men Isak verkade inte bry sig nämnvärt. När Axel däremot kom med sitt ansikte 3 cm från Alfreds så började han storgråta...

I lördags var vi på Therese och Anders årliga födelsedagsgrillning här i Lund. Alfred tyckte det var jättekul och satt nöjd och belåten med vid bordet ända till kl 23.

Nu är Erold och hämtar gammelmormor Edith i Malmö. Hon ska komma hit och äta med oss ikväll. Sen blir det packning för fullt för att resa norrut imorrn igen. Först blir det Gävle för att hälsa på farmor och farfar, sen Linköping till mormor o morfar, sen en vecka i farmor och farfars stuga i Lönneberga, sen bröllop i Karlstad och besök hos gammelfarmor... Sen vet vi inte riktigt vad det blir, men då är vi redan långt in i augusti så det kanske börjar bli dags att vända hemåt :)


Morotspuré är gott...














Toomas, Axel o Isak














Lek














Lek i mammas knä




















Grillfest hos Therese o Anders














Hela familjen

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Nej, Sigge är Krissas son, kompis till Mia. Borginger har ju en Maja! Då får du höra av dig när du är hemma igen så vi kan hitta på nåt. Ha det så gott tills dess!
    Kram C

    SvaraRadera
  2. Ha det så bra i norrland :-). Liggunderlaget var uppskattat av Madelene. Tack för lånet.

    SvaraRadera