tisdag 20 oktober 2009

Bilbarnstol

Efter att ha insett att Alfred inte trivs i sitt babyskydd* längre har vi nu bestämt oss för att köpa en ny bilbarnstol. Efter lite efterforskning har en BeSafe Izi Kids X2 visat sig vara bäst i test. Eftersom vi ska åka upp till Linköping på fredag har vi lagt undan en som vi ska hämta imorrn. Jag tänkte nu passa på att fråga mina vänner som läser detta om det är någon som har något att säga om denna stol? Positiva och negativa erfarenheter mottages gärna - men snarast :)

I helgen var farmor och farfar nere i Skåne och vi träffade dem både på lördagen och söndagen. Alfred trivdes jättebra hos båda två - så länge mamma och pappa var i närheten. Erold och jag skulle gå ut och plocka äpplen och lämnade Alfred inne hos farmor. När vi gick ut var han nöjd och glad, men så fort det blev tyst och han insåg att vi inte var där så blev han otröstlig. Det slutade med att han fick komma ut och vara med i vagnen istället.

Vi var även och tittade på 2 hus i helgen. Det ena, i Södra Sandby, var väldigt litet, plus att de hade lagt klinker överallt utan golvvärme, så det var iskallt på golvet. Funkar väl om man är vuxen och kan ha inneskor, men inte om man är 1 år och kravlar omkring på golvet...

Det andra låg i Linero, vilket tydligen är lite Skäggetorps-varning på har jag förstått i efterhand. Det var ett parhus som såg jättefint ut på bilderna, men visade sig vara jättetrångt med alldeles för mkt väggar och smårum. Dessutom var det sjukt mkt folk på visningen så det blev ännu trängre av det säkert.

Nu ska Alfred få sin morgongröt och sen ska vi göra oss iordning för att gå till Cassandra o Birka och äta lunch. I em kommer Erold hem tidigt och tar över när jag ska på utvecklingssamtal på jobbet. Känns avlägset med utvecklingssamtal, men jag ska göra mitt bästa...


*För dem som inte har småbarn, eller inte haft det på de senaste 10 åren så kan jag berätta att ett babyskydd är den första bilbarnstolen som man brukar kunna ha upp till att barnet är mellan 6 månader och ett år. Mycket skumt namn - varför inte bara kalla det för bilbarnstol??

2 kommentarer:

  1. Vi har två olika, en BRIO Zent, en Britax Freeway (den heter ngt annat nu, men försäljarna har koll på att det var den förr.) Britaxen är suverän!!!!! De sitter lite högre, bältena sitter bra, på BRIOn är spännen långt ner mellan benen så den klämmer lite på låren.

    Hursomhelst, slutklämmen blir i alla fall att inte bestämma sig förrän man testat stolarna i bilen-BRIO zento var den enda stol som inte satt helt krokigt i framsätet på BMWn med sin svängda instrumentbräda.

    SvaraRadera
  2. Vi har som föregående talare också en brio och en britax. Det som är viktigt att titta på när man väljer stol, förutom säkerheten då så klart, tycker jag är hur den passar i bilen. Med de flesta andra stolar, förrutom britaxen som vi tillslut valde såg vi inte så mycket ut genom vindrutan på höger sida. Vilket kan vara bra om man nu har tänkt att ha stolen fram. Har man den bak spelar ju inte såna saker in...

    SvaraRadera